Bio-identieke hormonen

De natuurlijke vermindering van hormonen in het menselijk lichaam.
Hier ziet u de natuurlijke vermindering van hormonen in het menselijke lichaam in relatie tot leeftijd.

Onderzoek toont aan dat het op peil brengen /in balans houden van onze hormonen, zowel bij vrouwen als bij mannen, kan helpen om langer, gezonder en gelukkiger leven te leiden.
Een van de mogelijkheden om de hormonen veilig aan te vullen is met behulp van bio-identieke hormonen.
Bio-identieke hormonen zijn gemaakt op natuurlijke basis en een exacte kopie van de hormonen die van nature in het lichaam aanwezig zijn.

Wist u dat…

Een van de grootste verschillen tussen niet bio-identieke hormonen en bio-identieke hormonen hun chemische structuur is. De niet bio-identieke hormonen passen niet in onze hormoonreceptoren (cellen bezitten speciale receptoren waarop alleen één soort hormoon kan koppelen, het hormoon is de sleutel, de celreceptor is het slot) – daardoor functioneren ze anders in ons lichaam dan bio-identieke hormonen.

website bioidentieke hormonenEr is veel discussie rond “hormonen”, maar grotendeels gaat dit over de neveneffecten van niet bio-identieke hormonen. Het is belangrijk om te weten of we te maken hebben met bio-identieke hormonen of niet bio-identieke hormonen, aangezien ze verschillende functies in ons lichaam hebben.

Wij gebruiken voor uw hormoontherapie alleen bio-identieke, op maat voorgeschreven hormonen.

Onze methode is gebaseerd op het optimaliseren van uw leefwijze d.m.v.:
– het op peil brengen van uw hormonen,
– een gezonde voedingsstijl,
– voldoende lichaamsbeweging.

Linda (53):“Ik was down, moe, kon nauwelijks meer slapen en had geen zin meer in seks. En als ik seks had, werd mijn vagina niet meer vochtig. Dr Van Mourik constateerde na het bloedonderzoek dat mijn productie van progesteron, oestrogeen en testosteron helemaal plat lag. Ik ben vanaf dat moment oestrogenen en testosteron gaan smeren en slikte daarnaast pregnenolone om mijn stemming te verbeteren en progesteron waardoor ik beter sliep. Binnen twee weken was mijn stemming een stuk beter en voelde ik voor het eerst dat ik weer vochtig werd bij het vrijen. Ik gebruik de bio-identieke hormonen nu drie jaar en ben er heel blij mee. Ook merk ik dat mijn haar veel gezonder is geworden. Ik had last van haaruitval. Nu voelt het weer voller.”