Nieuws

Nieuwsbrief “Medisch Anti-Aging Centrum” juli 2023

Het gonst het in de wereld van een nieuw geneesmiddel om af te vallen en wel m.b.v. injecties.

Gezien de positieve berichten, ook in de medische literatuur, zijn wij al enige tijd geleden begonnen met het aanbieden van deze behandeling.

* De ervaringen van een 2-tal cliënten zijn onderaan deze nieuwsbrief vermeld.

Medisch en verantwoord afvallen met Saxenda®

Afvallen is niet zo eenvoudig en een gezond gewicht behouden is nog moeilijker. Momenteel is overgewicht/obesitas een groot probleem in onze moderne samenleving (suikerziekte, gewrichtsklachten, hartproblemen, etc.).

Het “Medisch Anti-Aging Centrum” kan u een nieuw afvalprogramma aanbieden waarin u de mogelijkheid heeft om met behulp van (eenvoudige) injecties uw hongergevoel te remmen en u een verzadigd gevoel te geven. Ook is het noodzakelijk om uw leefstijl aan te passen, zodat u “slechte gewoontes” kunt afleren. U gebruikt Saxenda® om op uw streefgewicht te komen en tegelijkertijd verandert u uw leefstijl: het streven is een gezond gewicht te bereiken.

De dagelijkse Saxenda® “prikjes” zijn klein en kunt u zelf toedienen. Bovendien zijn ze nagenoeg gevoelloos. De werking van het geneesmiddel is vergelijkbaar met het natuurlijke GLP-1 hormoon. Het reguleert de eetlust door het hongergevoel te verlagen en het gevoel van verzadiging te verhogen. Hierdoor gaat u minder eten en dus afvallen.

Saxenda® is alleen op recept verkrijgbaar, onze artsen regelen dit voor u.

Voor wie is Saxenda® geschikt?

Saxenda® wordt voorgeschreven bij volwassenen met een BMI (Body Mass Index) vanaf 27 en hoger.
Via de arts van het “Medisch Anti-Aging Centrum” krijgt u Saxenda® voorgeschreven.
Informatie over een behandelplan kunt u bij ons opvragen (info@anti-agingclinic.nl), informatie over het product Saxenda® vindt u op de volgende website:

https://www.novonordisknederland.nl/producten/obesitas/saxenda

Een behandeling met Saxenda® wordt in het algemeen niet vergoed door de zorgverzekering. Informatie hierover vindt u op:

https://www.zorginstituutnederland.nl/actueel/nieuws/2022/02/28/medicijn-saxenda-in-basispakket-voor-kleine-groep-met-ernstig-overgewicht

*Ervaringen:

“Al langere tijd had ik (vrouw, 52 jaar) de wens om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Als je ouder wordt, lukt dat slechts met grote moeite.
Met de Saxenda prikjes ben ik heel gemakkelijk 8 kg kwijtgeraakt in ruim 3 maanden. Minder eetlust en regelmatig lange wandelingen, voor mij eenvoudig vol te houden.
Het maatje minder voelt heel goed en ik kan het van harte aanbevelen!”

“Als man (62 jaar) worstel ik met overgewicht (B.M.I. 28,8, d.w.z. hoog/veel te hoog). Allerlei programma’s heb ik afgewerkt: intermitterend vasten, etc., niets hielp echt, soms een paar kilootjes. De injecties met Saxenda® hielpen erg goed, in 2 maanden verloor ik 8 kg!
Wel heb ik ook aanpassingen aan mijn dieet doorgevoerd en mijn leefstijl aangepast. Ik ben tot nu toe tevreden; ik ga er nog mee door tot de B.M.I. goed is”

Saxenda® programma

 • Tijdens het programma staat u onder supervisie van een van onze artsen.
 • U krijgt dagelijks recepten in de Vytal voedings App die rekening houden met uw voorkeuren.
 • Injectiepennen Saxenda® worden u toegezonden.
 • Per maand ontvangt u 5 pennen met 18 mg medicatie per pen, inclusief naaldjes.
 • Als u start met de medicatie krijgt u de eerste maand 3 pennen i.v.m. een opbouwschema.

Procedure:

 • U begint met het maken van een telefonische afspraak bij het “Medisch Anti-Aging Centrum” om te bepalen of u in aanmerking komt voor medisch afvallen.
 • Het invullen van het intakeformulier.
 • De arts zal een controle doen op eventuele contra-indicaties.
 • Consult bij de arts: met de arts bespreekt u de mogelijkheden, gevolgd door een kort lichamelijk onderzoek en uitleg over de toepassing.
 • Dagelijks plaatst u zelf de injectie, deze zijn nagenoeg pijnloos.
 • U krijgt gedurende uw programma toegang tot de Vytal app, hier kunt u dagelijks op-maat-gemaakte recepten in vinden die rekening houden met uw voorkeuren.
 • Het wordt aanbevolen om zelf een sport- of bewegingsprogramma te gaan volgen.
 • Wekelijks geeft u uw voortgang door per email of per whatsapp.
 • Mocht u na het bereiken van het gewenste gewicht, een terugval ervaren dan behoort een onderhoudsdosering m.b.v. injecties tot de mogelijkheden. Van groot belang is natuurlijk dat u een verandering van leefstijl toepast en ook volhoudt!